om laika og gottfrid

Jeg har nesten lett land og strand rundt etter en passende hannhund for Laika og ble veldig glad da jeg etter tips fra flere hold fant fram til  den flotte Inkwells Yours Sincerely. Vi måtte reise et godt stykke innover i Sverige.  Gottfrid har  premiering i eliteklasse på jakt,  tar seg godt ut og stammer  fra linjer som har vektlagt de  jaktlige egenskapene over lang tid.  Tusen takk til de svenske eierene for at jeg får lov til å bruke han, og til alle dere som hjalp meg til å finne fram til han.

Helene Nordin,  Gottfrids eier:  Gottfrid (Inkwells your sincerely) är en härlig hund att arbeta med. Alltid med på noterna och pigg på att göra sitt bästa. Han är en utmärkt markör, styrbar och en riktig viltfinnare. Han är helt tyst och fungerar mycket bra på praktisk jakt.

Exteriört är han elegant i typen med vackert huvud och mörka ögon.

Resultatmässigt har han 2×2:a pris i elitklass på B-prov, godkänd i kvalificerinsklass på A-prov, går i elitklass på WT (86 poäng), CKutställning.

Gottfrid har två valpkullar efter sig (Kennel Micawber och Kennel  Coatfloats).
Valparna är friska och visat prov på mycket goda egenskaper och jag hoppas några av dem ska komma till start under 2011.

Helse:

HD: A

AD: A

Øyne:gonoskopi 26.08.2009 u.a

øyeundersøkelse: 19.01.2011 begynnende fremre y sømskatarakt Dette er svært vanlig å finne hos  flat coated retrievere på Gottfrids alder og betyr at han har noen små prikker langs y søm. Disse utvikler seg sjelden til noe mer enn flere prikker lokalisert samme sted og påvirker ikke  synet.  På Flatcoated retrieverklubben i sverige sier de bl.annet dette:Den vanligaste anmärkningen hos flatcoated retriever. Denna defekt innebär små grumlingar i främre linsbarken som ökar i antal och storlek med åldern. Sannolikt ärftlig men påverkar inte synen. Fortskrider långsamt.Avelsrekomendationer: Föräldrarna får ha främre Y-sömskatarakt, men ej någon annan form av katarakt (tex katarakt ÖP)

gottfrid

laika

Laika er en søt og nett tispe som er morsom, leken og ekstremt kosete. Hun er med på alt og kan finne roen nesten hvor som helst. På t banen midt i rushtrafikken  legger hun  seg gjerne  langflat og slapper av. På en rolig snekketur,  i full fart med speedbåt eller for den saks skyld som forsøkshund på retrieverklubbens 1. hjelpskurs. Det er en selvfølge at hun slapper av inne i huset hjemme, men at hun også legger seg langflat mellom slagene på en jaktprøve er mer unikt. Hun har høy selvtillitt,  kan  av og til bli litt for selvstendig og rampete.  Men hun er lærenem, og til tross for at hun er den første hunden som  jeg  trener jakt med, oppnådde vi 1. premie i åpen klasse lenge før hun fyllte tre år. Hun takler stress godt og er en hund som nesten yter bedre på konkurranse enn på en vanlig trening. Hennes rampestreker skyldes nok mer noen hull i oppdragelsen enn manglende willing to please.  Hun har god fart og er utholdende i søksarbeid.  Laika er fysisk og psykisk  sterk med en muskuløs, kompakt kropp. Hun  har mørke øyne og et søtt uttrykk. Jeg kunne kanskje ønsket at hun var av en litt edlere type og derfor passer det perfekt  å bruke  elegante  Gottfrid som far til valpene. Laika kan  ha en  tendens til å bære halen litt for høyt,  selv om det aldri har blitt kritisert på utstilling. Laika er ikke mye utstillt, men er en typisk 1. premiehund uten at  jeg  tror hun har anlegg for å bli den helt stor stjernen i utstillingsringen. Du kan lese mer om Laikas resultater her.   Stamtavlen hennes  viser mange høyt premierte forfedre med  jakt, viltspor og utstillings championater. Laika kommer fra et jevnt kull hvor hennes søster Phoebe har 2. premie i ak og søsteren Ronja er klare for åpen klasse i jakt.  Laikas far Spaderdamens Wild Thing,  zomby er nå både norsk champion og norsk jakt champion. Du kan lese mer om kullet hun stammer fra på hjemmesiden til kennel Lykkejegeren under rødvinskullet

valpenes stamtavle blir slik:

Inkwells Yours Sincerelyutstilling ck 

2 x 2.ek på b prøve jakt

SE&NO JCH SE VCH SE UCH DK UCH SE LCH SE BCH Inkwells Let It Be Zebulons Skogsvicker
SE UCH NO UCH INT UCH Inkwells Beretta Mobilchoke
SE JCH Inkwells Nora Norlett Fieldrose Ferry O’hoffa
SE UCH DK UCH INT UCH Inkwells Norma Nosler
Lykkejegerens Domaine Solitude02701/08 

utstilling 1bk,

1. ak på b prøve jakt


N CH, N JCH
Spader Damens Wild Thing
S53424/2004 3 x 1. ek på b prøve jaktnorsk flatmester 2009
N CH Arkanto’s Amazing Claudius Gothicus
09983/98
S VCH
Spader Damens Miss Saigon
S42312/2001
Lykkejegerens Belle Epoque01242/05
utstilling ck, 2btk
1.bk på b prøve jakt                     lydighet 1.premie klassse 2
NORD UCH Flatterhaft Black                 Dog S40839/2001 

N VCH Vikevannet’s Zeta-Jones
09711/00